Најновије

Медијска хајка на Радоша Љушића и Службени гласник

БЕОГРАД – Директор Службеног гласника Радош Љушић оптужио је данас дневне листове Политика, Данас и Блиц да против њега воде „невиђену хајку“ и изнео позадину тих напада у којима предњачи Политика у којој је у суботњем додатку изашао чланак Тихомира Брајовића, а у културуној рублици Весне Рогановић.
Службени гласник (Фото: РТВ)

Службени гласник (Фото: РТВ)

Против Љушића и Службвеног гласника изашло је 12 новинских текстова у последњих неколико дана. Према речима Љушића, мржња листа Данас потиче отуда што је обелоданио „пословну“ махинацију Данграфа са Слободаном Гавриловићем и Милољубом Албијанићем . -Има више од годину дана како сам обавестио јавност да је фирма Данграф власник листа Данас објавила књигу Радивоја Радића „Тријумф хришћанства“. Аутор ове књиге није ни знао да је књига објављена док га нисам обавестио јер је књига штампана у штампарији Службеног гласника – наводи Љушић разлоге напада из листа Данас. Радић је поднео тужбу, пресуђено је у његову корист и о томе треба још да одлучи Апелациону суд.
Прочитајте још: Мајкрософт представио Виндоуз 10
Љушић је на себе невукао гнев и оних који су у време када је Гавриловић био директор потписивали уговоре. Чак 720 аутора потписало је и сви су штетни по Службени гласник због чека су накнадно потписивани анекси уговора. Те анексе неки су потписали, а неки нису, а из имена која стоје из ових аката може се видети дубока идеолошка подела међу ауторима. -Анекс уговора није ништа друго него преузети члан 81 Закон о ауторским правима. Пракса Гавриловића била је да се ауторски уговори закључују на две или три године. Ауторски уговори престали су да важе када су истекле те године чиме је престајало и право Гласника да продаје књиге. Пошто Гавриловић није повлачио из продаје књиге које Гласник више није смо да продаје долазило је до повреде права аутора којима смо морали да надокнађујемо штету – објаснио је Љушић. У магацину Службеног гласника ново руководство ове куће затекло је 2012. Године књига у вредности од око 590 милиона динара. Извор: Правда (Д. Башовић)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА