Најновије

Рогозин: Ако буде оружаног сукоба у Приднестровљу, штитићемо наше сународнике!

МОСКВА - Русија ће заштити своје сународнике у случају оружаног сукоба у Придњестровљу, изјавио је данас потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин.
Дмитри Рогозин (Фото: ЈуТјуб)

Дмитри Рогозин (Фото: ЈуТјуб)

"Нема потребе имати било какве илузије о томе да ли ће Русија штитити своје сународнике. Русија ће то учинити без оклевања. Не покушавајте тестирати наше стрпљење и нашу снагу", рекао је Рогозин, изасланик руског председника Владимира Путина за Придњестровље, јавила је руска новинска агенција Итар Тас с. У разговору са председником те молдавске регије Јевгенијем Шевхчуком у Москви Рогозин је такође рекао да ће Русија испунити своју историјску улогу - гарантовати мир и сигурност Придњестровља. "Још једном желим рећи свима онима који не мисле као ми - не треба гурати нос у Придњестровље, нема потребе за ширењем хистерије на граници, за повећавањем напетости, јер тамо живе сународници Руске Федерације", рекао је Рогозин, пренела је агенција АФП.
Прочитајте још: Ђурић: У историји Срба и Албанаца није све тако црно
Тензије са прозападним властима Молдавију над судбином тог "сепаратистичког региона" трају годинама и добили су нови замајац када су избили сукоби у источној Украјини, у априлу. Придњестровље је појас на граници са Украјином, регион који се отцепио од Молдавије после распада Совјетског Савеза, али до сада ниједна чланица УН није тај регион признала као независну државу. Непризната држава која је де фаКто независна од 2.септембра 1990., када је једнострано прогласила независност, успешно се одупире покушајима молдавских власти да је ставе под контролу. После кратког рата, од 1992. на снази је примирје са властима Молдавије, а Савет Европе признаје Придњестровље као област "замрзнутог сукоба". Извор: Танјуг  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА