Најновије

Студенти најављују протест!

БEOГРAД - Свечаностима у част бруцоша, на већини факултета Универзитета у Београду данас почиње нова академска година, међутим, поjедине студентске асоциjациjе већ на старту семестра наjављуjу протестне активности, незадовољни недавно усвоjеним изменама Закона о високом образовању.
Академци од данас у амфитеатрима (Белами.рс)

Академци од данас у амфитеатрима (Белами.рс)

Приjеми нове генерациjе студената и прва предавања коjа ће бруцоши чути углавном од декана, у среду ће бити одржани на Mашинском факултету, фармацеутском, факултету политичких наука, Биолошком, Хемиjском, физичком факултету, факултету за специjалну едукациjу и рехабилитациjу, филолошком факултету... Aкадемска година званично ће почети 1. октобра и на Tехнолошко-металуршком факултету, коjи jе одлучио да десет наjбољих бруцоша награди уџбеницима за прву годину студиjа. На неким факултетима (Mатематички, факултет организационих наука) школска година jе почела jуче али има и високошколских установа, попут Aрхитектонског факултета, где су бруцоши у амфитеатрима од 22. септембра. Студентски фронт, асоциjациjа чиjи су чланови половином маjа упали у зграду Ректората УБ и ту остали читаву ноћ, а сутрадан на конференциjи саопштили да траже бесплатно школовање, наjавио jе да ће сутра одржати "студентски збор" на Филолошком факултету. На скупу ће, како су саопштили пре неколико дана, донети одлуке о "протестним активностима коjе ће почети од 2. октобра, а поводом измена Закона о образовању".
Прочитајте још:

Медијска хајка на Радоша Љушића и Службени гласник

Марко Милошевић: Поздравите душебрижнике!

Студенти, између осталог, траже шест обавезних испитних рокова уместо пет, да задрже право финансирања из буџета годину дана по истеку редовног траjања студиjа, продужетак рока за завршетак студиjа... Tакође, Студентски фронт и даље тражи усваjање закона коjи би подразумевао бесплатно високо образовање, односно финансирање на терет буџета. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА