Најновије

Путин доводи Карића у Србију?

МОСКВА - Руски председник Владимир Путин могао би да врати одбеглог Богољуба Карића у Београд, спекулише се у круговима блиским овом бизнисмену и лидеру Покрета снага Србије (ПСС) коме се на терет ставља да је оштетио државу за више од 60 милиона евра кроз сувласништво са државом у компанији Мобтел.
Враћа се Богољуб? (НСПМ.РС)

Враћа се Богољуб? (НСПМ.РС)

Карић је побегао из земље 2006, а шест година касније Богољубов ПСС је ушао у власт на листи напредњака, и од тада се у неколико наврата појавила прича о његовом повратку. Међутим, као услов је испостављао да се од оптужби брани са слободе. Како до тога није дошло, наводно ће руски председник приликом посете Србији 16. октобра покренути питање повратка власника БК групе која у Москви послује од 1987. године. Као доказ наши извори истичу прошлонедељну награду фондације БК руском председнику коју је у његово име примио амбасадор у Београду Александар Чепурин. Ову информацију "Вести" су покушале да провере код Карићевог брата, републичког посланика Драгомира Карића, али нисмо успели да га добијемо, иако нам је речено да би око поднева требало да стигне летом из Москве. Портпарол ПСС-а Јадранка Тасић каже за "Вести" да не зна да ли је тачно да ће се руски председник заложити за Богољуба Карића. - Немам такву информацију, али спремна сам да частим ако неко покрене питање повратка мог лидера и ако се он врати у земљу - истиче Тасић. О Богољубовом повратку медији су прошле године спекулисали у два наврата, а и сам Карић се 2013. огласио у једном недељнику проговоривши да су му о глави радили министар Млађан Динкић и аустријски бизнисмен Мартин Шлаф тврдећи да им је циљ био да му узму Мобтел. Динкић је то демантовао као гнусну лаж, али како више није у власти, Карић за повратак кући могао да има препреку мање. Прича се да је овај српски тајкун нашао други дом у Русији, као и Мирјана Марковић, супруга бившг председника СРЈ Слободана Милошевића. Карић се одувек поносио добрим везама са руским властима. Када је у марту на највећем светском сајму некретнина МИПИМ у Кану БК група промовисала пројекат стамбено-пословног комплекса Венеција на 1,5 милиона квм који ће се градити у Москви, истицано је да је лично Карић ставио потпис на споразум са Савезним фондом Руске Федерације. Већ у априлу се завртела нова прича да ће Богољуб "Ускрс прославити са породицом у Београду". Медијску буку је убрзо појачао тада још увек премијер Ивица Дачић изјавом да би Карићу требало омогућити да дође у Србију и изнесе своју одбрану. Како је све остало на пробном балону, Карић је изгледа решио да у августу одшкрине врата пројектом Тесла Сити, који је његова компанија представила као комплекс на два милиона квадратних метара. Није им сметало што су годину и по дана раније пројекат "Тесла град" понудили влади Ивице Дачића Српски институт из Вашингтона и амерички Бабсон колеџ. Ту се није стало.
Прочитајте још:

Метс Персон: Србија ће ући у ЕУ најраније 2026!

Келин: Бомбардовали Србију да би јој отели Косово!

Прошлог месеца је у оквиру БК групе и регистрована фирма Тесла Град БК, а пројекат је представљен члановима кабинета актуелног премијера Александра Вучића.МОСКВА Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА