Најновије

Руси дају 30 милиона евра за осликавање Храма Светог Саве!

Детаљи о последњој фази завршетка храма Светог Саве договорени су јуче у Москви на завршном заседању конкурсне комисије на ком су присуствовали шеф дипломатије Ивица Дачић и митрополит црногорско-приморски Амфилохије.
Осликаће га Руси... (фото: храмсветогсаве.цом)

Осликаће га Руси... (фото: храмсветогсаве.цом)

Унутрашњост Храма Светог Саве, око 17.000 квадратних метара, биће прекривена најфинијим мозаиком у српско-византијском стилу који ће израдити реномирани руски мозаичари. Вредност радова биће већа од 30 милиона евра, што ће донирати руска влада по налогу председника Владимира Путина. Како пишу “Новости”, радовима на унтрашњој декорацији храма руководиће Николај Мухин, а биће завршени до 2022. године. Детаљи о последњој фази завршетка храма договорени су јуче у Москви на завршном заседању конкурсне комисије на ком су присуствовали шеф дипломатије Ивица Дачић и митрополит црногорско-приморски Амфилохије. Руски мозаичари познати су по брилијантној обнови Храма Христа Спаситеља у Москви, а помагаће им колеге из Белорусије. - Више од 15.000 квадратнах метара биће у мозаику, на чијем ће постављању свакодневно радити око 300 уметника – изјавио је Дачић. Он је рекао да ће радови трајати осам година са “резервом” од највише годину-две. - Пре него што почну радови на Врачару, руски белоруски уметници обићи ће цркве и манастире широм Србије и Црне Горе, како би добро упознали стил којим су осликани наши храмови. То ће им бити драгоцено у избору стила којим ће бити уређена унутрашњост Светогорске цркве у Београду – рекао је митрополит Амфилохије.
Прочитајте још:Учесници мотоциклистичке трке дарују иконе руских светитеља балканским храмовимаСТРЕЛКОВ: Новоросија је одбрамбени бедем Русије, борба за Новоросију је – борба за Русију
Извор: Телеграф.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА