Најновије

Проверите уз помоћ јогурта да ли имате рак!

БОСТОН - Научници са Института за технологију Масачусетс дошли су до још једне једноставне методе откривања рака, која укључује само јогурт и тест урина.
Фото: funsster.com

Фото: funsster.com

Професор Сангита Батија успео је да развије молекуле које се понашају као биомаркери у откривању ћелија колоректалног рака. Ако се те молекуле попију заједно с јогуртом, оне нађу свој пут до ћелија рака, где се ензими растварају до ситних честица и избацују из тела урином. Све што је тад потребно јест узети мали комад папира и покупити те честице. Раније методе откривања колоректалног рака укључивале су уношење тих молекула ињекцијом, а нова метода уклонила је инвазивни део модифицирањем бактерија у јогурту.
Прочитајте још:

6 начина да неутралишете задах од црног лука

Како да се решите прехладе за 24 часа

Тестирања су проведена над лабораторијским мишевима, док би се у клиничким тестирањима код људских пацијената та метода показала крајње једноставном и јефтином у откривању те опаке болести. Према Америчком удружењу за борбу против рака (АЦС), тек 40 одсто људи с колоректалним раком имају рану дијагнозу те болести, због ниске разине претрага. Извор: Дневно.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА