Најновије

ММФ саопштио да Европску унију чека нова рецесија!

ВАШИНГТОН - Директорка Међународног монетарног фонда (ММФ) Кристин Лагард упозорила је данас да би еврозона могла поново пасти у рецесију, уколико не буду предузети кораци да се то спречи.
Нова рецесија за ЕУ (Eapc.eu)

Нова рецесија за ЕУ (Eapc.eu)

"Не кажемо да се зона евра креће ка рецесији, али кажемо да постоји озбиљан ризик да се то догоди ако ништа не буде учињено", рекла је Лагард на годишњој конференцији ММФ-а и Светске банке у Вашингтону, преноси Франс прес. Фонд сматра да постоји шанса од 35 до 40 одсто да ће европска монетарна унија пасти у нову рецесију, што није безначајан проценат, наводи Лагард, додајући да је рецесију могуће избећи ако земље које бележе буџетски суфицит, као и оне са дефицитом, буду доносиле праве одлуке. ММФ је раније ове недеље снизио прогнозу привредног раста 18-члане еврозоне на 0,8 одсто у 2014. и на 1,3 одсто у 2015. Међутим, уз растућу претњу од дефлације и пад индустријске прозиводње, чак и у највећој европској привреди - Немачкој, могући су и лошији привредни резултати.
Прочитајте још:СТУДЕНТИ ХАРВАРДА: Америка је већа претња миру у свету од Исламске државе!Чак 73 одсто грађана Русије види САД као главног непријатеља своје земље!
Директорка ММФ-а је напоменула да се само "скроман део" економског успоравања еврозоне може приписати кризи у Украјини и санкцијама ЕУ и САД Москви. Главни економиста ММФ-а Оливије Бланшар упозорио је да би дуготрајна економска слабост еврозоне могла да представља велики проблем за светску привреду. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА