Најновије

Толе: Да није премијера Звезда би играла у трећој лиги!

Иако је најавио да ће место председника ФСС напустити у децембру прошле године, Томислав Караџић и даље је први човек српског фудбала.
Томислав Караџић (принтскрин Јутјуб)

Томислав Караџић (принтскрин Јутјуб)

Он је на редовној Скупштини савеза саопштио да ће изборе расписати тек за годину и седам месеци. Караџић је претходно у августу 2013. рекао да ће отићи у децембру прошле године, а онда је годину дана касније рекао да се шалио и да ће место председника напустити најкасније након ЕП 2016. године. "За непуне две године биће расписани избори. Ко год жели може да се кандидује за председника Фудбалског савеза Србије. Чак и они који су упропастили све за шта су се ухватили", рекао је Караџић обраћајући се делегатима Скупштине ФСС. Караџић је ставио на гласање два предлога: да се у ФСС одрже ванредни избори, као и да се он повуче са свих функција. Делегати су били против оба предлога. Караџић је рекао да "никаква сила" не може да заустави фудбалску организацију да ради принципијелно, поштено и по закону. "Одлуке се морају поштовати. Не знам коме то користи, нећу никога да ставим овде на суд, мој посао је нешто друго", додао је Караџић Он је оценио да нису испоштоване џентлменске одлуке донете на претходној седници у марту. "Одлуке су биле више џентлменске, да смене и промене нећемо чинити јер нас чека посао, нова и важна питања о којима ћемо касније говорити. Али, није се тако десило. Сведоци смо нових, у суштини старих иницијатива, истог типа и од истих иницијатора. Новим статутом се смањује опструкција рада Савеза", рекао је Караџић. Дисциплинска комисија раније је суспендовала вршиоца дужности генералног секретара Црвене звезде Звездана Терзића на шест месеци, али је он рекао да га "не дотичу одлуке Караџићевих органа". Звезда је била незадовољна суђењем у Крушевцу на утакмици са Напретком у домаћем првенству, после које је и тражена Караџићева оставка и промене у ФСС. "Скинућемо сваког судију који је направио кардиналне грешке, али ћемо исто тако тражити да се поштује закон. Ако не буде тако, биће хаос", казао је Караџић. Он је додао да је његов сукоб са Терзићем настао у Крушевцу. "Није сукоб председника ФСС и генералног секретара неког клуба проблем од пенала из Крушевца. То је проблем тог човека који је на силеџијски начин ушао у свлачионицу и он је због тога кажњен", додао је Караџић. "Да није премијера, Звезда би играла у трећој лиги" Караџић је рекао да је његов задатак да комуницира са председником Црвене звезде, а не генералним секретаром, али да "још не зна ко је он". "Да није премијера државе и ФСС тај клуб би играо у трећој лиги. Опасност куца на врата, па ће опет бити оптужен савез зашто им се то дешава. То је замена теза, алиби невероватних размера", рекао је Караџић. Представници Црвене звезде нису учествовали у раду Скупштине Фудбалског савеза Србије.
Прочитајте још: Москва и Пекинг – противтежа Вашингтону и Бриселу!
Караџић је додао да ће предстојећи период дати оцену колико је та организација успешно радила од кад је он на њеном челу. "Време које предстоји даће оцену наше укупне успешности или неуспешности вођења Савеза. Заборавимо све, дајте да у овом најважнијем задатку српског фудбала сви учествујемо, јер је то све наше. Не могу да кажем да је фудбал више мој од сваког другог навијача", рекао је Караџић на седници Скупштине ФСС. Караџић је истакао да је пласман на Европско првенство у Француској изнад свих циљева. "Пламан на Европско првенство је циљ изнад свих осталих циљева, то ће ставити у засенак све што смо до сада радили, а има и добрих ствари које смо радили у другим областима. Одлазак у Француску је алфа и омега оцене нашег руковођења фудбалом", казао је Караџић. Према његовим речима, Савез ће покушати да обезбеди све услове да репрезентација дође до жељеног циља. Караџић је навео да Србија има "сјајне момке и играче". "Видећемо да ли имамо и тим, то није исто", рекао је Караџић и додао да нови селектор репрезентације Дик Адвокат има "име, харизму, ауторитет и искуство" да Србију одведе на Европско првенство. Србија ће у суботу у гостима против Јерменије почети квалификације за континентални шампионат који ће се одржати 2016. године у Француској. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА