Најновије

Захарченко остаје на челу ДНР

Након првобитних информација да је премијер самопроглашене Доњецке Народне Републике поднео оставку, уследио је деманти.
Александар Захарченко (Фото: Новороссиа)

Александар Захарченко (Фото: Новороссиа)

Портпарол Владе Новорусије Олег Царев рекао је да нису тачне информације да је Александар Захарченко одлучио да се повуче са чела ДНР. “Он наставља да обавља своје дужности, остаће на свом радном месту“, кратко је рекао Царев руским медијима. Одлазак Захарченка демантовао је и представник ДНР у Москви Андреј Родкин, који је такве наводе окарактерисао као медијске спекулације. Према изворима руске агенције Тасс, Захарченко је предао документа Централној изборној комисији Доњецке Народне Републике чиме је најавио учешће на најављеним изборима заказаним за 2. новембар, али ће они вероватно бити одложени на недељу дана, пошто 15% бирачких места није спремно за излазак бирача.
Прочитајте још:Одреди Доњецке Републике све ближе Дебаљцеву и Мариупољу
Претходно је у једном штампаном медију појавио интервју са Захарченком у којем он наводи да је написао писмо оставке зато што није желео компромис са званичним Кијевом који је значио да треба да изда наредбу проруским војним снагама да се повуку са подручја где се и даље ратује. Захарченко је на чело ДНР стигао 7. августа ове године, после одласка Александра Бородеја. Извор: Б 92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА