Најновије

Ово су кључне теме Путинове посете Београду

БЕОГРАД - Енергетика и бесцарински извоз аутомобила из Крагујевца у Русију биће главне теме разговора српских званичника с Владимиром Путином 16. октобра у Београду.
Владимир Путин (фото: РИА)

Владимир Путин (фото: РИА)

Дуго најављивана посета руског председника Србији неће бити само протоколарна и свечана. Како “Блиц” сазнаје из извора у Влади Србије, у току су припреме међудржавних споразума, који ће 16. октобра бити потписани, а шта ће се тачно у њима наћи знаће се након састанка мешовите комисије у Москви 6. и 7. октобра. - Очекујемо да ће бити разговора о листи производа који су на режиму извоза у Русију без царине и могућности да се на листу убаци неколико хиљада возила крагујевачког „Фијата“, сиреви и цигарете. Разматраће се питања из енергетике - испорука енергената, НИС, „Петрохемија“, „Јужни ток“, као и Хуманитарни центар у Нишу - рекао је извор из Владе.
Прочитајте још:

Студенти најављују протест!

Медијска хајка на Радоша Љушића и Службени гласник

Бесцарински извоз „Фијатових“ аутомобила у Русију одавно је један од важних привредних циљева Србије и најављиван је као могућност и пред недавну посету премијера Александра Вучића Москви. Како је јуче званично потврђено, Владимир Путин ће у Београду присуствовати и војној паради, где ће му председник Томислав Николић уручити орден Републике Србије на великој огрлици (првог степена). Поводом уручења ордена оба председника ће се обратити присутнима. Николић је указ о додељивању ордена Путину, који је намењен председницима држава или влада за нарочите заслуге учињене за српску државу и народ, донео прошле године. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА