Најновије

Генерал Диковић: Србија ће се бранити од терориста

БEOГРAД - Начелник Генералштаба Воjске Србиjе, генерал Љубиша Диковић изjавио jе да jе став воjске jасан и да ће се Србиjа бранити од терориста, наводећи да jе безбедносна ситуациjа у региону релативно стабилна.
Генерал Диковић (Фото: Википедија)

Генерал Диковић (Фото: Википедија)

"Tо треба да знаjу сви коjи покушаваjу да посеjу страх међу наше грађане и изазову нестабилност у било ком краjу наше државе", рекао jе Диковић за "Вечерње новости". После недавног убиства жандарма у Kопненоj зони безбедности коjе jе пробудило страхове од тероризма, први човек наше армиjе тврди да грађани нису угрожени. Диковић jе навео да jе безбедносна ситуациjа у региону релативно стабилна.
Прочитајте још:Додик: Американци очекују мекшу власт у Српској
"На њу негативно утичу верски и национални екстремизам као и међународна мрежа организованог криминала. Проблем статуса Kосова и Mетохиjе jе наjвећи изазов за безбедност Србиjе", рекао jе генерал. Диковић jе навео да су припрема за воjну параду 16. септембра у Београду у "пуном jеку". "Oко 3.000 припадника воjске спрема се за оваj догађаj, с радошћу и поносом. Завршна увежбавања и провера приправности одржаће се од 12 -14. октобра", рекао jе он. Говорећи о приоритерима за набавку осим нових авиона, Диковић jе навео да воjска има планове опремања коjи се спроводе према проценама безбедносних ризика. "Важни проjекти не могу да се финансираjу из буџета. Tо jе случаj са системима за Ваздухопловство и Противваздушну одбрану. Не треба заборавити да jе наша снага у Kопненоj воjсци. Tу jе приоритет "Mодел опремања воjника M21" и наставак модернизациjе постоjећих система", навео jе Диковић. Диковић jе додао да Србиjа, у склопу нових геополитичких промена, ниjе имала притисака да се одрекне неутралности. "За нас су релевантне, искључиво, одлуке надлежних институциjа Србиjе", категоричан jе био генерал Диковић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА