Најновије

Имамо ли новца? Србија даје 5 милиона за обнову Палестине!

БЕОГРАД - Српска делегација, предвођена амбасадором Драганом Бисенићем, учествовала је на међународној донаторској конференцији у Каиру за обнову Газе, а том приликом је обећала помоћ наше земље од 5 милиона динара за обнову Палестине током 2015. године.
Србија даје 5 милиона Палестини (Фото:Википедија)

Србија даје 5 милиона Палестини (Фото:Википедија)

Међународну донаторску конференцију, која је одржана јуче у Каиру, организовали су Египат и Норвешка, а на њој су учествовали званичници више од 70 земаља, саопштило је Министарство спољних послова Србије. Учесницима скупа су се, између осталих, обратили генерални секретар УН Бан Ки-мун, државни секретар САД Џон Кери, председник Палестине Махмуд Абас и председник Египта Абдел Фатах ал Сиси, истакавши потребу за реконструкцијом порушених делова Газе, где процењена штета износи четири милијарде долара.
Прочитајте још:Путин у Београд доноси на потписивање 7 уговора!Графити ИСИС у Дечанима!
Република Србија већ годинама развија различите пројекте са Државом Палестином, међу којима је посебно значајно стипендирање палестинских високошколаца који студирају у Србији, што је још један вид помоћи који палестинска страна веома цени, наводи се у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА