Најновије

(ВИДЕО) Муфтија Зукорлић направио химну Санџака и Бошњака!

НОВИ ПАЗАР - Санџаки муфтија Муамер Зукорлић није носилац и не учествује на листи "За Санџак, Бошњаке и муфтију", али је интензивно у кампањи за предстојеће изборе за Национално веће Бошњака, па је тим повдом снимљен спот са химном која носи исти назив као листа.
Муфтија Зукорлић (Фото: Медија центар)

Муфтија Зукорлић (Фото: Медија центар)

У нешто више од четири минута уденут је колаж са различитих манифестација на којима су претежно муфтија Зукорлић и маса са бошњачким и заставама Исламске заједнице у Србији. Ту су се нашли и Бошњаци у зеленим униформама и црвеним фесовима, који су се први пут појавили недавно приликом такозваног "Похода на Хаџет", што је изазвало доста полемике у јавности. Иначе, муфтија је тада рекао да је то био најобичнији перформанс. Текст химне има пет строфа и референ који се у нешто измењеном облику понавља, а основна порука је да је Босна домовина санџачких Бошњака, да они бране своја права, те да је "душман бајрак свио", али га је муфтија развио. Део текста гласи: - Са Пештера и Крајине, расејања и близине, бошњачки се понос буди, ми смо браћа прави људи Санџачка је рука чврста, уздигнута једног прста, земљу Босну она брани домовином душу храни. У мираз нам оставили, они што су пре били, да узмемо своја права, предака је наших слава. Кад је душман бајрак свио, муфтија га наш развио, хајмо браћо сви Бошњаци, овде нисмо ми дошљаци. Дошло време мајко мила, да заблиста Божја сила, дова ти је кабул била, чедо твоје небу дигла".
Прочитајте још:

Полициjски синдикати: Не рушити углед комплетне Жандармериjе

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО: Ево шта се налази у Титовом ковчегу у Кући цвећа!

А у рефрену се понавља: "Очи будне веру снију за Бошњаке и муфтију, очи будне стварност снију за Санџак и муфтију". Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА