Најновије

(ФОТО/ ВИДЕО) Нереди у Бечу после утакмице Србија Албанија

БЕЧ - Четрнаест аутомобила, од тога осам полицијских, полупано је прексиноћ у Бечу када су албански хулигани у општини Отакринг напали један српски кафић, гађајући га стакленим флашама и бакљама. Повређених није било, али су на аутомобилима разбијена стакла, ишчупани ретровизори, изударане, огребане каросерије.
Фото: Твитер

Фото: Твитер

"Поднето је тридесетак пријава. Још увек се ради на утврђивању материјалне штете. Починиоци су се распршили, многи се изгубили у околним локалима, а неки једноставно побегли метроом", изјавио је портпарол бечке полиције Паул Ајденбергер. Подсетимо, после прекида фудбалске утакмице у Београду између репрезентација Србије и Албаније прексиноћ је у Бечу дошло до инцидената међу навијачима две селекције, a Aустријска полиција спречила је веће сукобе. Група Албанаца окупила се у 16. бечком округу у којем се налази више угоститељских локала чији су власници и гости Срби и гађала један од кафића флашама и пиротехничким средствима. Специјалне полицијске снаге ВЕГА успеле су да разбију и отерају ту групу, али је потом дошло до окупљања око 200 Срба, који су покушали да се сукобе са Албанцима. Велико присуство полиције, која је затворила све прилазе до централне улице у том кварту, до после поноћи када су се обе групе разишле, спречило је веће сукобе Срба и Албанаца.
Прочитајте још:АЛБАНЦИ НАПАДАЈУ СРБЕ НА КОСОВУ: Ударили на цркву, упалили заставу Србије и на њој развили барјак Велике Албаније! Рама допутоваo у Београд као члан стручног штаба!
Извор:  Правда, Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА