Најновије

Јовановић: Путин не долази случајно!

БЕОГРАД – Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић оценио је да је циљ посете руског председника Владимира Путина Београду да Србију задржи у „руској орбити”, далеко од ЕУ и НАТО.
Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)

Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)

Он је рекао новинарима и да је Србија, због лоше политике превише лутала оцењујући да власт у последње две године није успела да надокнади оно што је у прошлости лоше урађено. „Због тога је тешка ситуација у којој се земља налази... а Путин не долази случајно, а ни зато што му је Србија успутна станица на путу до Милана”, рекао је Јовановић. Лидер ЛДП је нагласио и да „Путин овде долази са јасном политичком агендом која ће пре свега настојати да задржи Србију у орбити Русије далеко од ЕУ и свакако далеко од НАТО”. Он је истакао и да „за нас треба да буде важно и свакако треба да буде императив дефинисање политике која ће учинити Србију сигурном и задржати је на европском курсу и сасвим јасно профилисати као земљу која може у једној реченици да каже шта је оно што жели”.
Прочитајте још:Горбачов: Русија и Запад да отпочну озбиљне разговоре
Јовановић сматра и да Србија не може да седи на две столице и да је таква позиција неодрзива. Према његовим речима, Русија европску будућност Србије декларативно не доводи у питање, али, како је рекао, има „врло ригидан и критичан став према идеји о чланству Србије у НАТО”. Он је оценио да без „НАТО ми не можемо постати ни сигурна земља нити можемо стабилизовати прилике у региону који је читав у НАТО, нити можемо учинити ефикасан преоцес европских интеграција”. Према његовим речима, ту је и енергетски споразум са Русијом који је направљен на штету Србије, „а Путин има пуно право да га брани јер брани интересе своје земље”. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА