Најновије

Путинов поклон Србији: Можемо да извеземо 100 хиљада аутомобила у Русију!

БЕОГРАД - Председник Привредне коморе Србије Миливоје Милетић каже да ће квота извоза Фијата у Руску Федерацију бити предмет договора који предстоје, али да он очекује да то буде између 50 и 100 хиљада возила.
Путин помаже привреду Србије! (Фото: judoredstar.rs)

Путин помаже привреду Србије! (Фото: judoredstar.rs)

Милетић је у емисији "Око" РТС, рекао да је и раније постојала таква иницијатива са наше стране, али да је договор који је постигнут током данашње посете председника Руске Федерације Владимира Путина "изванредна вест за Србију". "То је изванредна вест пре свега за наше произвођаче и раднике који раде у Фијату имајући у виду да је било проблема у пласману тих возила", рекао је Милетић. Милетић, који је и председник Надзорног одбора Србијагаса, је уверен да Петрохемија, након приватизације НИС-а, може да стане на "зелену грану" уз одређене инвестиције које се у овом тренутку могу наћи само на руском тржишту. Он каже и да постоји више начина за решење питања Петрохемије и Азотаре, те да ће то такође бити предмет разговора који са руским партнерима предстоје. Министарка пољопривреде Снежана Богосављевић-Бошковић је у истој емисији РТС-а рекла да веома охрабрује најава руских инвестиција у прехармбену инднустрију.
Прочитајте још:Шпигл: Србија личи на Украјину пре годину дана!Путин поновио: Косово је Србија!
"Имамо велики број пољорпивредних комбината из тих области они су предмет приватизације и мислим да међу руским инвеститорима има заинтересованих управо за ове комбинате", рекла је она и додала да Русија подржава такав вид сарадње, те да је њен ресор већ доставио списак свих тих пољопривредних комбината. "Очекујем инвестиције из Русије у пољопривредни сектор који је са највећим потенцијалима када је реч о могућности извоза", рекла је Богосављевић-Бошковић. Она је изразила уверење да ће проширење сарадње са Руском Федерацијом на плану пољопривреде допринети да се у наредној години робна размена у области пољопривреде готово удвостручи, а која сада износи 300 милиона долара. Најава председника Путина да је Русија заинтересована за увоз сира и сирних намаза је новина у односу на претходне разговоре, рекла је министарка. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА