Најновије

НИКИТА МИХАЛКОВ: Срби немојте у ЕУ, то је најобичнији старачки дом"!

МОСКВА - На дан посете председника Владимира Путина Београду, "европски пут Србије" оценио је Никита Михалков, прослављени режисер чији је нови филм "Сунчаница" имао светску премијеру баш у главном граду Србије.
Никита Михалков (Фото: ЈуТјуб)

Никита Михалков (Фото: ЈуТјуб)

Аутор ванвременских дела "Варљиво сунце", "Сибирски берберин", "Очи чарније", пријатељ Емира Кустурице, познат је и по томе што говори шта мисли, без обзира на прилику, као када је на Кроазети јавно дигао глас против отимања Косова и Метохије, казао је није одабрао случајно баш Србију за прво приказивање филма чија је радња смештена на Крим. - Није моја ствар да саветујем Србе којим путем ће кренути. Једно је сигурно, искуство показује да савез од 15 или више стараца не пружа гаранције да ће се добити један младић. Европска унија ме помало подсећа на ту ситуацију - удобно, комфорно, топло, али то је свеједно старачки дом, рекао је прослављени режисер. - Веза између Србије и Крима је заснована на томе што су у једном тренутку Срби прихватили огроман број наших војника и наши војници су ту нашли уточиште - више од 3.000 људи. Срби су прихватили управо најсиромашније слојеве емиграције који нису имали ништа осим части и еполета. Имућнији су одлазили у Француску и у друге земље. Било ми је важно да прикажем филм баш у Србији - држави која је међу првима пружила подршку хиљадама руских официра, поставши за њих као други дом. Управо због тога смо донели филм прво у Србију, а из Србије заједно са нашим јунацима смо се вратили на Крим одакле су они одлазили, казао је Михалков за Недељник. Он је критичарима Владимира Путина и припајања Крима Русији поручио да се атмосфера променила за све ове године. - Сматрам да је ентузијазам с којим су Кримљани прихватили могућност припајања Русији толико искрен и срдачан да лично немам никакве сумње да је то била исправна и праведна одлука, рекао је Михалков.
Прочитајте још:

БАКА МАРА (99): „Дошла сам да видим Путина па да умрем“!

ПАНИКА НА АЕОРОДРОМУ: Помислили да је ебола стигла у Београд!

На питање шта замера Србима, а шта српској политици, Михалков је одговорио: - Чини ми се да се највиши државни врх мора потрудити да не предаје своје људе у шапе европског правосуђа. Он се осврнуо на критике западних медија због подршке коју је гласно исказивао Србији, посебно када се ради о Косову и Метохији. - Имамо различите задатке. Ја говорим оно што мислим, а критичари пишу оно што им диктира средина. Извор: Недељник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА