Најновије

'ЛАДНО: Русија распоређује војску на целом Арктику!

МОСКВА - САД су успели да убеде Канаду, Норвешку и Данску да се, у тренутку док је била актуелна криза на Криму, прикључе њиховом притиску на Русију уверавајући ове земље да је случај Крима само проба за оно што Русија спрема на Арктику.
Сергеј Шојгу, министар одбране Руске Федерације (Фото: Новоросинформ)

Сергеј Шојгу, министар одбране Руске Федерације (Фото: Новоросинформ)

Власништво над Арктиком је нерешено питање и на Арктик полажу право и Русија, и Канада, и Данска, и Норвешка, и наравно САД. Међутим, изгледа да је Русија одлучила да по питању Арктика буде и јаснија и гласнија, него што је то било у случају Крима. Министар одбране Руске Федерације, Сергеј Шојгу, изјавио је данас да ће Русија до краја ове године распоредити војску на целом простору Арктика. "Распоредићемо војску на целом Арктику. Од Мурманска до Чукотке." - рекао је Шојгу новинарима. "Већ смо веома активни на Арктику и пуно тога смо урадили. Обезбедили смо и изградили све стратешке објекте, од аеродрома, преко објеката за водоснабдевање и енергетику, до складишта за храну." - каже Шојгу.
Прочитајте још:РУСИЈА: Спрема се производња „паметног“ метка!
Многи аналитичари сматрају да ће Арктик бити нова кризна тачка сукоба Русије и САД око које ће бити веома тешко постићи било какав компромис, истичући важност Арктика због природних богатстава и стратешког положаја. Од случаја једностраног нелегалног проглашења независности Косова, свет није нашао кључ по којем ће постизати договоре о територијалном интегритету, суверенитету и питању државности и остваривања независности. Влада хаос у којем сила представља једини принцип, а изгледа да је то руски државни врх веома добро схватио. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА