Најновије

Опозиција у Аустрији: За кризу у Украјини крива је Америка!

БЕЧ - САД су одговорне за конфликт у Украјини, истакао је данас у Бечу лидер Слободарске партије Аустрије (ФПО) Хајнц-Кристијан Штрахе, који је главни град Аустрије назвао центром исламизма у Европи.
Штрахе изјавио да су САД криве за криз у Украјини! (Фото: Kleinezeitung.at)

Штрахе изјавио да су САД криве за криз у Украјини! (Фото: Kleinezeitung.at)

Штрахе је, у говору поводом предстојећег државног празника Аустрије, истакао да су геополитички интереси САД били разлог што између ЕУ и Русије није договорен привредни споразум. Због тога су, сматра Штрахе, САД од Владимира Путина кренуле да праве "диктатора, другог Хитлера". С тим у вези, он је казао да су, за време Зимских олимпијских игара у Русији, "случајно" избили протести на Мајдану у Кијеву, јер сматра да су те протесте подржале западне обавештајне службе. Он је рекао да је, уместо да учествује у санкцијама против Русије, Аустрија требало да посредује. "Канцелар Вернер Фајман је издао неутралност", критикује Штрахе шефа аустријске владе, додајући да "слободарци" треба да ојачају како би могла да се одржи неутралност и суверенитет земље. "Санкције су економски рат који води ка даљој ескалацији", уверен је лидер ФПО. Штрахе се осврнуо и на тему исламизације у Европи. "Беч је, поред Сарајева, центар исламизма у Европи, где се регрутује и финансира", истакао је он, наводећи да ислам жели да преовлада светом, и да то Европа не сме да прихвати. Фотографије погубљења која су починили припадници Исламске државе су, како је подвукао, стравична најава шта би могло да предстоји Европљанима ако коначно не буду озбиљно схватили овај развој. Штрахе је оценио да се избеглицама, које су у опасности, треба дати азил, али и да азил не сме ићи тако далеко да се угрози хришћанско друштво. Лидер ФПО, најутицајније опозиционе странке, рекао је да ислам није једина претња, већ да и монетарна политика Европске централне банке и ЕУ уопште имају потенцијал за конфликте.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Исламисти каменовали жену до смрти!Рат у Либији: Војска кренула у напад како би повратила Триполи!
"Спремност на насиље људи расте тиме што им се узима новац из џепа. Тиме је и Аустрија угрожена од грађанског рата", подвукао је Штрахе, додајући да Аустрија није безбедно острво и да је због тога битно да земља може да се брани. Мере штедње у области одбране он је окарактерисао као "свесну стратегију", која има за циљ да се онеспособи Аустрија да се сама брани и уведе професионална војска. "Тиме више не би били далеко од НАТО", критиковао је Штрахе, који се у свом говору посебно заложио за поштовање неутралности на коју се Аустрија обавезала после Другог светског рата. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА