Најновије

4 изненађујуће користи аспирина!

Аспирин као један од најчешће кориштених лекова не само да ублажава разне врстe боли, већ има и друге мање познате користи у домаћинству.
Фото: o-gaimorite.ru

Фото: o-gaimorite.ru

1. Смањује појаву перути Због салицилне киселине коју садржи, а која је састојак и многих шампона против перути, аспирин може помоћи у борби против тих досадних белих љускица. Здробите два или три аспирина и помешајте их с уобичајеном количином шампона коју користите за свако прање косе. Добро умасирајте мешавину у теме, оставите да делује три до пет минута па темељито исперите. 2. Смирује убоде и угризе Захваљујући својим противупалним својствима, аспирин може смањити црвенило, натеченост и бол од убода и угриза инсеката. Навлажите таблету аспирина и ставите је да делује на убоденом подручју неколико минута. 3. Уклања мрље За уклањање мрља од зноја измешајте у посуди три здробљена аспирина и пола чаше топле воде. Намочите замрљани део мајице у посуду и нека тако одстоји барем два сата. Након тога, као и иначе оперите мајицу. С истом мешавином можете уклонити и мрље од никотина или траве на рукама. Нанесите отопину на мрље, оставите да делује 15 минута, а затим руке темељито оперите.
Прочитајте још:ЕЛИКСИР МЛАДОСТИ: Брзо и једноставно, направите сами!
4. Поспешује раст биљака Аспирин је користан и за све врсте биљака, било да су унутарашње или спољашње, јер их чини отпорнијима те поспешује њихов раст. Растопите један аспирин у три и пол литре воде и пошприцајте биљке. Желите ли продужити живот свежем цвећу у вашој вази, односно спречити појаву гљивица и плесни, додајте у воду у вази један аспирин. Извор: бошњак.цом

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА