Најновије

БОРА ЧОРБА: Послушао сам Коштуницу и напустио ДСС!

БЕОГРАД - Музичар Бора Ђорђевић је напустио ДСС по савету екслидера те партије Војислава Коштунице и одлучио да се придружи Државотворном покрету, који ће оформити бивши функционери те странке са Слободаном Самарџићем на челу.
Фото јутјуб (принтскрин)

Фото јутјуб (принтскрин)

- ДСС је напустио своју идеју политичке и војне неутралности, која је била генијална. Није заживела у народу. Не желим да сарађујем са онима који не следе идеје државотворне политике. Борбу за Србију наставићу у Државотворном покрету, који је и настао да би сачувао изворну политику ДСС. Јесте ли о томе разговарали с новом председницом ДСС Сандом Рашковић Ивић? - Не. На заседању ГО сам рекао како сам оријентисан, Санда је то знала. Сви су знали ко је где. Преко прес-службе сам обавестио јавност о напуштању ДСС. Али Санда и ја се дружимо, били смо комшије. Наши односи су и даље пријатељски. А са Коштуницом? - Са Војом сам разговарао и консултовао се. И шта вам је саветовао? - Управо ово што сам урадио - да напустим ДСС. То је зависило од мене, али наравно да ћу послушати Воју. Шта вам је конкретно рекао? - Кад је на протеклим изборима ДСС пао испод цензуса, појавило се незадовољство унутар странке. Појавиле су се две струје - једна која је била спремна да сарађује са странкама из власти и друга која је желела да сачува изворну политику Коштунице. На страначким изборима је победила прва струја, а ја сам припадао другој и зато је поштено да одем из ДСС. И зато су Санди сви виђенији функционери окренули леђа? - Нико јој није окренуо леђа. Има своје истомишљенике, који су подржали њен избор. Чини се да Коштуница и даље вуче конце. Планира ли да се поново политички активира? - Био је и остао поштен и доследан. Кад бисмо таквог човека успели да наговоримо да се врати политици, био бих јако срећан, али сумњам у то.
Прочитајте још:

Борко Илић: ДСС у Новом Саду напустило тридесетак чланова

Србија не одустаје од имунитета за Русе: Влада потписује споразум са Москвом

Зашто верујете Слободану Самарџићу, пошто се прикључујете Државотворном покрету? - Имам разлога да му верујем. Врло је паметан и образован човек. Коштуница га апсолутно подржава. Био је прави министар за КиМ, савршено познаје ту пробематику. Верујем да ће се виђенији функционери који су напустили ДСС прикључити том покрету. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА