Најновије

Терористи у Нигерији отели 200 девојчица

АБУЏА - Најмање 25 девојчица киднаповано је из једног града на североистоку Нигерије, а сведоци верују да су за отмицу одговорни екстремисти Боко Харама.
Терористи иѕ Боко Харема Фото: presstv.ir

Терористи иѕ Боко Харема Фото: presstv.ir

Агенција Ројтерс је, позивајући се на изјаве родитеља чија су деца киднапована, пренео да се напад одиграо током ноћи. Прво су, како су навели, наредили свим женама да крену са њима, а после су пустили старије. Око 200 девојчица, старости између 12 и 15 година, отето је половином априла у селу Варабе, у држави Борно, када су наоружани људи стигли у село пред вече с два камиона и одвезли их у непознатом правцу. Потом се огласио вођа Боко Харама Абубакар Шекау који је рекао да ће их продати јер су оне "његова својина". Власти Нигерије покушавају да обезбеде ослобађање 200 девојчица.
Прочитајте још:ЗАХАРЧЕНКО: Заузећемо Славјанск, Краматорск и Мариупољ!Хонгконг: Ухапшено 8 људи, због 13 инцидената
Начелник нигеријске војске, ваздухопловни маршал Алекс Баде, објавио је у петак да су власти постигле договор са Боко Харамом о прекиду ватре који би омогућио ослобађање девојчица које су отете док су полагале испите у средњој школи у месту Чибок на североистоку земље у априлу. Група Боко Харам, чије име у грубом преводу гласи "западно образовање је грешно", одговорна је за смрт хиљада људи у свом настојању да створи исламску државу у верски мешовитој Нигерији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА