Најновије

ВУЧИЋ: Наша земља припада Европској унији

БЕОГРАД - Србија припада реду држава чланица Европске уније, где желимо да будемо уважавани на начин на који ми уважавамо Унију, изјавио је вечерас премијер Александар Вучић након разговора са комесаром за проширење ЕУ Штефаном Филеом.
Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић је рекао да је са гостима из ЕУ разговарао о политичкој стабилности Србије и региона, економским реформама и нашем приступу ЕУ. Захваливши ЕУ на досадашњој подршци, премијер је на заједничкој конференцији за новинаре рекао да је Србија чинила све и да ће чинити све да очува досадашњу стабилност јер било која нестабилност, како је рекао, погодује највише онима који би нешто да учине против Србије. "Нама стабилност погодује јер желимо развој и прогрес Србије. Србија се понаша озбиљно и одговорно не зато што је слаба већ зато што је то боље за нас и регион", рекао је премијер. Вучић је саопштио да је са гостима из ЕУ разговарао економским реформама које се не спроводе, како је рекао, зато што то неко у влади хоће јер је бахат и осион. "Ми желимо да излечимо Србију. Реформе су болне али ми желимо успешну и нромалну земљу", рекао је премијер и додао да нам је подршка ЕУ битна јер нико не жели да узима још једну земљу слабе економије.
Прочитајте још:ДС: Власт узима од сиромашних и даје богатимаВођа ЛГБТ покрета подржао глумца осумњиченог за педофилију
Трећа тема о којој је било речи са гостима из ЕУ је приступ Србије Унији, рекао је Вучић и додао да разговор пре свега односио на то када и на који начин можемо очекивати наш снапредак. "Србија ради пуном паром да доноси законе, али ми нећемо да молимо никога за чланство у ЕУ. Зато ћемо да испуњавамо задатке, а све остало је на нашим вечерашњим гостима и државама чланицима", казао је Вучић и додао да Србија не жели да јој било ко даје милостињу. "Сматрамо да Србија припада реду земаља које припадају ЕУ и очекујемо да нас Унија уважава на начин на који ми уважавамо њих", казао је Вучић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА