Најновије

Масони донирали вртићу 40 хиљада евра

СВИЛАЈНАЦ - Регуларна велика ложа Србије старих, слободних и прихваћених масона донирала је данас предшколској установи "Дечија радост" у Свилајнцу 40. 000 евра за обнову од поплаве, а Фонд Б92 аутомобил купљен средствима зарађеним од изложбе диносауруса Природњачког центра на Калемегдану.
Масони на хривни, украјинској новчаници (Фото: Википедија)

Масони на хривни, украјинској новчаници (Фото: Википедија)

"Помагање најмлађима, представља нам посебно задовољство", рекао је уручујући донацију, велики мајстор Велике регуларне ложе Србије старих, слободних и прихваћених масона Ранко Вујачић. "Ми смо сакупили прилоге од наших чланова и наших пријатеља из иностранства и имамо у плану, да осим ове, помогнермо још неке институције у Србији", рекао је Вујачић. Захваљујући се на донацији, председник општине Свилајнац Предраг Милановић је истакао да ће захваљујући донацијама вртић до децембра почети да ради пуним капацитетом. Он је додао да је новац намењен обнови дворишта и изградњи игралишта у вртићу.
Прочитајте још:Кандидат за председника Хрватске: Хоћу на гроб Анте Павелића!
Када је реч о донираном аутомобилу, купљен је од првих зарађених новаца Природњачког центра, "што и јесте била наша мисија - да се институције изајамно помажу", објаснио је Милановић. Он је подсетио да су у поплави 15. маја уништена два службена аутомобила дечијег вртића. Директор ПУ "Дечија радост" Зорица Ђорђевић, уз констатацију да је цело двориште са играоницама вртића страдало, истакла је да ће двориште захваљујући овој донацији добити ново, модерно игралиште што је јако важно јер је игра једна од основних ставки у одрастању и едукацији деце. ПУ "Дечија радост" је капацитета 450 деце. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА