Најновије

Украјински ултранационализам: са улице у кабинет власти

Европа не жели да призна опасност, која долази из Кијева. Нису на ставове Брисела утицале ни нацистичке шетње у украјинским градовима, ни утврђивање државног празника који велича трупе УПА, које су предводиле казнене операције током Другог светског рата (конкретно против Пољака и Јевреја).
Фото: seansrusblog.org

Фото: seansrusblog.org

На ове појаве је скренуо пажњу председник Русије Владимир Путин: Неопходно је бавити се демилитаризацијом друштвене свести. Али, власти то не чине. Организују празник поводом ОУН-УПА, ове националистичке профашистичке организације. То је праћено позивима да се воде расправе са представницима Руске православне цркве Московске патријаршије. А у исто време, патријарх чини све како би спречио братоубилачки конфликт. Реч „национализам“ се поводом онога што се сада дешава у Украјини може користити само у светлу сада популарне „толерантности“. Ако бисмо све називали својим именом, онда се ради о правом нацизму. Режим Порошенка је легализовао оне снаге који би европске владе одавно забраниле. Предизборне платформе будућих посланика Врховне раде најбоље су приказане у облику плаката. Садржај је више него јасан: слика „Московљанина“ како виси на вешалима уз поруку: „Свако има своје место“. За нешто интелектуалније изборно тело, спремни су лидери попут Андреја Белецког, команданта казненог батаљона „Азов“. Шта обећава „јединствени кандидат демократских снага“? Ни много ни мало- стварање нацистичке државе у којој ће државна идеологија бити „социјал- национализам“, а Надљуди ће очистити државу од свих примеса туђе крви. Као да смо све ово већ негде читали. Али, нећемо сад о ауторским правима... Брисел својим антируским расположењем у украјинским процесима примећује само „рађање демократије“. Полтичарима је,то је јасно, такав посао- гурати државе у смеру вашингтонских наредби. Али, становништво неких држава, на пример суседа Украјине- Пољске је у последње време почело да сумња. Готово је немогуће добити било какву истиниту информацију из западних медија, говори пољски политиколог Адам Вељомски: Многи пољски медији интерпретирају ситуацију онако како се њима хоће и врло често просто прећуткују. А ово се ради свесно и циљано- подржавају револуцију у Украјини на сваки начин, обзиром да се овде преламају политички и економски интереси САД, као и интереси Немачке. Пољски медији- уз чињеницу да они свакако схватају читаву симболику онога што се дешава и сећају се оних које су бандеровци убили- ипак се понашају у складу са очекивањима Запада. Ипак је Пољска,која је срдачно подржавала „револуцију“ у Украјини, увела визе за њене грађане. Пољски интернет- портали пишу да су многи уџбеници у Украјини „готово нафиловани симболиком УПА“. Антипољска, антисемитска, антируска и пронемачка традиција садашњих власти Украјине, сматра се основом суверенитета и националне самосвети. Култ УПА, варварства, људи и организација који су одрговорни за геноцид, стигао је до врховне свласти, закључују аналитичари.
Прочитајте још:Коломојски открио да су малезијски Боинг оборили Украјинци, али – грешкомТимошенко скупила три милиона потписа за улазак Украјине у НАТО
Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА