Најновије

Митрополит Амфилохије: У Подгорици се одржава парада смрти и уништења

ПОДГОРИЦА - Митрополит црногорско-приморски Амфилохије назвао је Параду поноса, заказану за 2. новембар, парадом смрти и уништења која, како је навео, обесмишљава све што је људско.
Митрополит црногорско приморски Амфилохије ( Фото: mitropolija.com)

Митрополит црногорско приморски Амфилохије ( Фото: mitropolija.com)

Митрополија црногорско-приморска организовала је данас у Подгорици литију, у сусрет црквеном празнику Света Петка који се слави у понедељак. Литија која је прошла подгоричким улицама, од Храма Христовог васкрсења, преко моста Миленијум и улицом Слободе, била је посвећена породици и рађању деце. Амфилохије је на литургији у Храму, која је претходила литији, рекао да је "бог створио мушко и женско, и све што је у њима је у функцији живота".
Прочитајте још:На Сунцу се појавила тамна мрља – десет пута већа од Земље!
"У тој функцији, најсветија функција је управо рађање деце", казао је Амфилохије, преноси Телевизија Вијести. Коментаришући предстојећу Параду поноса, он је рекао да је то "парада смрти и уништења". "То је парада убиства и уништења плода људскога, парада самоубиства. То је парада обесмишљења свега онога што јесмо и што носимо у себи", поручио је Амфилохије. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА