Најновије

Немачка поново условљава Србију

БЕОГРАД- Пуна примена Бриселског споразума и проналажење и процесуирање свих одговорних за паљење немачке амбасаде су два кључна захтева Берлина, пишу "Новости"
Берлин (Википедија)

Берлин (Википедија)

Према писању овог београдског дневника, ово су два кључна захтева пре коначне одлуке о давању Србији "зеленог светла" да у децембру отвори прва преговарачка поглавља са ЕУ. Берлин ће, додаје се, одлуку о томе донети после 16. новембра и посете Београду заменика немачког канцелара Зигмара Габријела, од које ће зависити даљи темпо евроинтеграција Србије "Стварање правне државе подразумева и рашчишћавање многих ствари које су из ових или оних разлога до сада биле игнорисане", рекао је за тај лист Јосип Јуратовић члан делегације Бундестага, која је у петак боравила у посети Србији. Према његовим речима, на састанцима у Београду посебно се разговарало о економским реформама, проблемима мањина у Србији, о томе да Берлин подржава напоре Србије и да се нада што скоријем отварању поглавља. Министарка без портфеља задужена за ЕУ Јадранка Јоксимовић потврдила је да је једна од тема била и паљење амбасада.
Прочитајте још:Албански премијер захтева да буде заштићен исто као гејевиШтедња преко леђа сиромашних, директори заштићени!
"Немачки посланици су изразили очекивања да ће кривци бити пронадјени. Истрага је већ дала неке резултате", рекла је Јоксимовић и додала да је током сусрета у Берлину и Београду изнела аргументација због чега Србија мисли да је важно да отвори једно поглавље до краја године. Како је истакла, Београд је доста урадио и на имплементацији Бриселског споразума, не чекајући да се формира нова влада у Приштини и зато не би требало да трпи у брзини процеса европских интеграција. Извор: Танјуг, Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА