Најновије

Расформиран тим МУП-а који се бави расветљавањем 24 спорних приватизација

Радна  група МУП Србије, која се бавила расветљавањем 24 спорне приватизације и још неких случајева, а коју је водио Богдан Пушић - расформирана је!
МУП (Фото: инфо-кс.нет)

МУП (Фото: инфо-кс.нет)

Како „Новости“ сазнају, предмете које су истраживали ови инспектори, почев од сада актуелног пословања „Србијагаса“, добиле су друге службе у Министарству унутрашњих послова Србије. Инспектори, који су били у овој радној групи, враћени су у своје матичне управе широм Србије. Пушић, који је пре више од годину дана смењен са места заменика начелника Управе криминалистичке полиције (УКП) после низа текстова у медијима о његовим наводним злоупотребама, наставио је да „шефује“ Радном групом, још није распоређен на нову дужност. Пошто су ти напади о наводним Пушићевим заташкавањима појединих случајева довели до потреса у УКП, формирана је и радна група, која је требало све то да испита. До данас се не зна да ли је „Пушићев случај“ завршен, односно какви су резултати испитивања његових могућих злоупотреба. - Радна група, коју је предводио Пушић, расформирана је из финансијских разлога - објашњавају у МУП Србије. - У једном тренутку ту је било готово 100 људи. За све њих требало је обезбедити смештај, платити путне трошкове, надокнаду за одвојен живот... То су велике паре. Свако од њих, пошто је реч о инспекторима на сузбијању привредног криминала, враћен је у своју полицијску управу и наставиће да ради посао из свог делокруга рада.
Прочитајте још:Путин одржао најантиамеричкији говор до сада!
Према незваничним сазнањима до којих су дошле „Новости“, у случају Богдана Пушића направљен је својеврсни компромис, јер, наводно, радна група која је истраживала његове могуће злоупотребе није пронашла и доказе за такве оптужбе. Замера му се да је на своју руку водио „приватне ратове“, као и да су неки његови службеници направили „тешке гафове“. Било како било, Пушићева екипа је завршила рад на испитивању 24 спорне приватизација, које је тражила Европска унија. Сви предмети су у Тужилаштву за организовани криминал. У неким случајевима су злоупотребе потврђене, па су написане кривичне пријаве, а касније и подигнуте оптужнице. У неким предметима процењено је да је све „чисто“. Коначну одлуку о свим тим предметима даће суд. Дуг списак предузећа * Радна  група МУП за испитивања 24 спорне приватизације у Србији, формирана је средином 2012. године. Руковођење обимним тимом поверено је Богдану Пушићу, који је тада обављао функцију заменика начелника УКП. * НА подугачком списку нашла су се предузећа „Сартид“, „Југоремедија“, „Мобтел“, „Це маркет“, „АТП Војводина“, „Лука Београд“, „Национална штедионица“, „Вечерње новости“, „Ветеринарски завод“, „Застава електро Рача“, „Технохемија“, „Срболек“, „Шинвоз“... * ПОД лупом инспектора били су и „Керамика, Кањижа“, „Просвета“, „Послови Азотаре Панчево“, „Трудбеник градња“, „Конверзија Дел Реал“, „Нуба“, „Концесија аутопут“, „Извоз шећера“, „Путник“, „Србија турист“, „Галеника“. Штета у милионима евра Након једногодишњег рада, у децембру 2013. године група за испитивање спорних приватизација је утврдила да је у овим пословима нанета штета већа од 100 милиона евра. Тада први потпредседник Владе, Александар Вучић, изјавио је да је у 11 предмета покренута истрага, да су три предмета у тужилаштву на разматрању, а да је у четири случаја утврђено да нема елемената кривичних дела. Тужилаштво је својевремено закључило да нема основа за покретање поступка у продаји „Телекома“, давању концесија за изградњу ауто-пута Хоргош - Пожега, продаји „Трудбеник градње“ и давању земљишта за изградњу у „блоку 63“ предузећу „Делта реал“. Извор: Вечерње Новости  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА