Најновије

У јануару нова смена министара

Нова реконструкција Владе Србије и промена неких министара биће највероватније у јануару - сазнају ексклузивно „Новости“.
Влада Србије (Foto: Na dlanu)

Влада Србије (Foto: Na dlanu)

Према нашим информацијама, премијер Србије Александар Вучић већ је наложио министрима из Српске напредне странке да му до новембра и шестомесечног пресека рада Владе доставе детаљне извештаје о својим резултатима. После анализе рада напредњачких и нестраначких чланова кабинета, Вучић ће разговарати и с лидерима коалиционих партнера о учинцима њихових министара.
Прочитајте још: Уз помоћ ракета и интернета
У складу с тим извештајима, о позитивним и негативним поенима у раду свих ресора у Немањиној 11, председник Владе ће одлучити ко од министара није добио прелазну оцену и предложиће његову смену. Како сазнајемо, он није потпуно задовољан досадашњим резултатима појединих чланова свог тима и спреман је да их смени, али ће, ипак, сачекати још једну детаљну анализу учињеног и пропуштеног. На основу испланираног редоследа потеза, Вучић би требало да средином јануара, после божићних празника, предложи нову реконструкцију кабинета. То ће бити друге кадровске промене откако је формиран кабинет. У јулу је оставку поднео министар финансија Лазар Крстић, па је на његово место 4. августа изабран Душан Вујовић. После тога, на упражњено место министра привреде дошао је Жељко Сертић. Вучић планира да на сваких пола године прави нови пресек стања у Влади. Ако буде потребно, биће и нових кадровских освежења кабинета и увођења других „играча“. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА