Најновије

НЕМАЧКА: Нереди на улицама полиција се сукобила са десничарима!

КЕЛН - Немачка полиција употребила је данас водене топове и сузавац у сукобу са припадницима екстремне деснице, који су се окупили у Келну да демонстрирају против исламистичког екстремизма, али су постали насилни, саопштили су званичници.
Нереди у Немачкој (Фото: zuerst.de)

Нереди у Немачкој (Фото: zuerst.de)

Представник градске полиције рекао је да били ангажовани полицајци у опреми за разбијање демонстрације како би смирили ситуацију пошто су демонстранти на полицију бацали боце, каменице и петарде. Демонстранти су преврнули и једно возило. У сукобима  полиције са демностранитма повређено је 13 полицајаца и један демонстрант, рекао је представник полиције Андре Фасбендере. Шест људи је приведено, а према његовим речима уследиће нова хапшења након прегледања видео снимака. На скупу у Келну је учествовало око 2.500 фудбалских навијача из читаве Немачке, који су се окупили под слоганом "Хулигани против салафиста", јавио је АФП. Демонстрације су организовале десничарске групе и припадници немачких навијача.
Прочитајте још:Говор мржње: Обама изјавио да су Руси исто што и ебола!СКАНДАЛ: Због педофилије прекинуто снимање ријалити програма!
На контрамитингу окупило се око 500 левичарских екстремиста навела је француска агенција. Раније овог месеца Курди у Немачкој су се сукобили са радикалним муслиманима у Хамбургу и још неким местима због тензија изазваних конфликтима у Ираку и Сирији у којима учествују џихадисти Исламске државе, подсећа АФП. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА