Најновије

НИГЕРИЈА: Боко Харам отео 30 девојчица

АБУДЖА - На североистоку Нигерије током викенда киднаповано је око 30 адолесцената, међу којима су и девојчице од 11 година, а сумња се да су за отмицу одговорни екстремисти Боко Харама.
Нигеријски екстремисти (Фото: ЈуТјуб)

Нигеријски екстремисти (Фото: ЈуТјуб)

Деца су отета у селу Мафа, које се налази на око 50 километара источно од града Мајдугурија. Становници села наводе да су отети дечаци од 13 година и старији, и девојчице узраста 11 година и старије. Према њиховим речима, у последња два дана отето је 30 младих, пренела је агенција АФП. Око 200 девојчица, старости између 12 и 15 година, отето је половином априла у селу Варабе, у држави Борно, када су наоружани људи стигли у село пред вече с два камиона и одвезли их у непознатом правцу. Потом се огласио вођа Боко Харама Абубакар Шекау који је рекао да ће их продати, јер су оне "његова својина". Власти Нигерије од тада неуспешно покушавају да обезбеде ослобађање 200 девојчица.
Прочитајте још:СКАНДАЛ: Због педофилије прекинуто снимање ријалити програма!Колапс Украјине, Аустрија ће им платити куповину гаса!
Начелник нигеријске војске, ваздухопловни маршал Алекс Баде, објавио је у петак да су власти постигле договор са Боко Харамом о прекиду ватре који би омогућио ослобађање девојчица, које су отете у априлу док су полагале испите у средњој школи у месту Чибок на североистоку земље. Група Боко Харам, чије име у грубом преводу гласи "западно образовање је грешно", одговорна је за смрт хиљада људи у свом настојању да створи исламску државу у верски мешовитој Нигерији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА