Најновије

Хиљаде руских козака спремно да крене у рат за Косово и Метохију

БЕОГРАД - Четнички командант Братислав Живковић у интервјуу за Правду најављује нови поход на Нови Пазар, говори о боравку у Новорусији и даљим плановима Четничког покрета.
Братислав Живковић (Фото: фејсбук)

Братислав Живковић (Фото: фејсбук)

- По повратку из Новорусије у Србију, на самој пасошкој контроли сачекали су ме припадници БИА и држали пет сати на "информативном разговору". Од тада па до данас ја сам под присмотром - каже Живковић за Правду. Полиција вам је осујетила одлазак у Нови Пазар, да ли планирате поново да кренете пут Рашке области?Припадници Четничког покрета су овом својом акцијом хтели да покажу где се данас налази српско друштво. Српска држава не штеди средства да заштити педере у шетњи, војвођанске сепаратисте у шетњи, муслиманске фундаменталисте и фашисте у обележавању своји злочиначких датума, али зато се стиди и онемогућава да Срби одрже парастост и обележе славни дан из своје историје.  Да ли ћемо кренути? Кренућемо, али следећи пут другачије и нико нас неће зауставити! Срамна плоча нацистичком зликовцу Аћифу Бљути мора бити уклоњена!Зашто сте се вратили из Новорусије и да ли је на то утицала најава закона којим се забрањује учешће наших држављана у ратовима у иностранству?Повратак из Новорусије је у складу са ранијим договором. Када се одбрани Луганск и крене контра-офанзива ми не учествијемо у томе. Четници су све постављене задатке испунили часно а потврда тога је и моје недавно учешће на трибини у Москви са представницима ЛНР. Што се тиче закона, он нас не интересује.

Колико је још Срба остало на ратишту у Новорусији?

У Новорусији има довољно Срба који и даље часно и храбро настављају борбу коју смо ми започели. Нека их Господ чува.
Шта су даље активности Четничког покрета?

Четнички покрет наставља по већ раније зацртаним плановима. Постављање спомен плоче четничком хероју Владу Шипчићу у Црној Гори, подршка и помоћ при обележавању стратишта у Републици Српској где је откривена гробница од 1.000 стрељаних четника војводе Павла Ђуришића, припреме за петицију за референдум о самосталности Републике Српске, формирање четничког одреда "Војвода Ђујић" у Републици Српској Крајини итд.

У случају напада НАТО на Новорусију ето четника на старим позицијама.
Какав је став руских бораца по питању Косова и Метохије и да ли су спремни да као добровољци дођу у Србију?

Руси, козаци, малоруси само чекају наш позив. Они са нестрпљем чекају позив Србије. Кажу да сада, после страдања руског народа у Украјини,  још боље разумеју шта је Косово и Метохија и колико је велика наша трагедија и њихово жаљење што нису помогли када је требало. Хиљаде њих чека!
Прочитајте још: Владимир Путин подржава рад руског и српског Комитета за одбрану генерала Ратка Младића
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА