Најновије

Пајтичеву већину у Војводини чека тест

Владајући савез у Војводини улази знатно ослабљен у сутрашњу расправу о прекрајању покрајинске касе. Током последњег гласања уз власт била само 64 посланика.
Бојан Пајтић (Фото: Фото сервис ДС)

Бојан Пајтић (Фото: Фото сервис ДС)

Заседање Скупштине Војводине о ребалансу буџета за ову годину, које почиње сутра, биће још једна прилика за проверу стабилности крхке већине, коју у овом тренутку чине ДС, ЛСВ и НДС. Ове три странке имају 64 посланика, од укупно 120 колико броји војвођански парламент. Толиким бројем гласова, пре месец дана, усвојена је Декларација о промени Устава Србије, али није извесно да ће такво бројно стање владајуће коалиције бити и приликом гласања за буџетски ребаланс. Између два заседања, наиме, посланички клуб НДС спао је на четири посланика, јер је Роберт Санто напустио странку, па је доведен у питање опстанак посланичког клуба Тадићеве странке. - Санто ће убудуће имати статус независног посланика, али смо се договорили да, засад, остане у нашем клубу - каже Милош Гагић, шеф клуба НДС. Санто је по изласку из НДС најавио да размишља да ли да се врати у ДС, али према неким информацијама, није искључено ни да се придружи напредњацима који имају 28 посланика. После распада ДСС, све очи су упрте у четворицу покрајинских посланика те странке. Засад, по речима Светислава Јованова (ДСС), нема раслојавања у покрајинском одбору те странке. Напетост због танке већине у Скупштини Војводине, по свему судећи, неће се ускоро иселити из здања Бановине.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Инцидент на Вучићевом предавањуВУЧИЋ: Србија је јединствено тржиште
Највиши органи странке Бориса Тадића још нису одговорили на позив Бојана Пајтића од пре три месеца да се званично придруже владајућој коалицији. Не зна се ни да ли ће ни када ће то, евентуално, учинити. Такође, Иштван Пастор све одлучније наглашава да ће његова странка убудуће гласати „својом главом“, а не у интересу коалиције коју предводе демократе. Не назире се наставак преговора за разрешење политичке кризе које је Пастор покренуо пре два месеца. Лидер СВМ каже да појединачне разговоре са представницима странака води готово свакодневно, али да не постоји добра воља да се све парламентарне странке окупе за истим столом. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА