Најновије

Упозорење Мадрида: Исламска држава ће убијати и еболом!

MAДРИД - Шпански државни секретар за безбедност Франсиско Mартинез упозорио jе да Исламска држава (ИС) позива своjе присталице да убиjаjу цивиле на Западу свим могућим средствима - укључуjући употребу вируса еболе као хемиjског оружjа или убадање људи отровним иглама, преноси данас британски "Деjли меjл".
Исламска држава (Фото: rediff.com)

Исламска држава (Фото: rediff.com)

Mартинез, други човек у командном ланцу шпанског Mинистарства унутрашњих послова, рекао jе да он те претње узима за озбиљно после разоткривања комуникациjе међу џихадистима у коjоj се расправља о ангажовању поjединаца за нападе, а да су истражитељи установили "много примера" претњи употребе еболе као хемиjског оружjа. Oн jе навео три посебна случаjа у коjима су млади џихадисти "повезани са ИС" користили "собе за ћаскање" (ћат-роомс) на интернету и озбиљно расправљали о изводивости увођења тог смртоносног вируса и других отрова као нових терористичких метода, пренео jе лист, позиваjући се на шпанску РTВE. Mартинез тврди да се у jедноj конверзациjи између симпатизера ИС средином септембра помињала "употреба еболе као токсичног оружjа против СAД".
Прочитајте још:Могућ је ултиматум ЕУ који би у Србији изазвао украјински сценарио
У другоj, екстремисти наводно разматраjу како наjбоље да употребе "смртоносне хемиjске производе" коjе су украли у лабораториjама. Према речима шпанског функционера, портпарол те терористичке групе jе позвао присталице да убиjаjу Западњаке свим могућим средствима - наводећи да jе сугерисао "затроване ињекциjе" као могући метод. Mартинез jе пред посланицима у парламенту рекао и да екстремисти користе "собе за четовање" за тражење наjбољег пута за извођење терористичких напада и да екстремисти ИС виде интернет као могућност проширења боjног поља, наводи "Деjли меjл". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА