Најновије

Јосиповић: Односи са Србијом су у стагнацији

БЕОГРАД - Председник Хрватске Иво Јосиповић изјавио је да односи званичног Београда и Загреба, на одређени начин стагнирају, мада их оцењује као веома важне како због прошлости, тако и због будућности.
Јосиповић (Фото: Капортал.ба)

Јосиповић (Фото: Капортал.ба)

Јосиповић је у интревју за телевизију Н1 навео да је кључни проблем питање несталих особа, одговорности за ратне злоцине, граница, сукцесије имовине, имовина, плата, пензија и додао да "ипак постоји осећај да је раст добрих односа две земље на неки начин дошао до стагнације". "Дошло је можда и зато што решавање појединих односа - питање границе на Дунаву или питање међусобне сарадње када је реч о прогону ратних злочина или уређење имовинских односа - тражи неке деликатне одлуке. Ми имамо међувладине комисије за свако од тих питања, али као да постоји неки страх од тог корака "хајде идемо сад заиста нешто од тога до краја да решимо", рекао је Јосиповић. С друге стране, према његовим речима, постигнути су и одређени успеси, нарочито када је реч о решавању судбине несталих особа, али и о привредној, безбедносној и културној сарадњи.
Прочитајте још:ЧЕШКА: Странке и јавне личности покренуле петицију за ослобађање ШешељаЗахарченко: Уколико не вратимо територије преговорима вратићемо их силом!
Хрватски председник је рекао да је имао службени сусрет са председником Србије Томиславом Николићем и да ту нема никаквих препрека. "Чак бих рекао да се редовно и видимо на неким међународним сусретима. Да, по правилу као и са другим земљама тај циклус размене службених посета је годину дана и негде ће он вероватно опет ту негде пасти након избора", рекао је Јосиповић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА