Најновије

Вучић: Неће бити проблема са гасом

ПРAГ - Премиjер Aлександар Вучић изjавио jе данас да неће бити проблема са снабдевањем гасом и да грађани Србиjе не треба да брину.
Фото: mc.rs

Фото: mc.rs

- Све везано за исплату наших дугова умећемо да решимо са руским партнерима и да нађемо решење у корист грађана Србиjе, рекао jе премиjер, одговараjући на питање новинара о гасноj кризи са Русиjом. - Неће бити проблема, грађани Србиjе не мораjу да брину, истакао jе Вучић у Прагу, где данас борави у званичноj посети. Поjедини београдски медиjи обjавили су данас да ће Србиjа добити 28 одсто мање гаса из Русиjе због нерегулисаног дуга за таj енергент. Oдлука jе уследила, jер премиjер Вучић приликом недавне посете руског председника Београду ниjе потписао протокол о регулисању враћања дуга за гас. Kако наводе медиjи он jе одбио да потпише документ о плаћању око 200 милиона долара дуга за руски гас до марта наредне године. Премиjер jе, како тврде извори листа Данас, практично одбио да потпише гаранциjе да ће Србиjа до марта вратити таj дуг, jер сматра да jе такав Путинов захтев био неумесан и нефер, а с обзиром на чињеницу да Русиjа преко Нафтне индустриjе Србиjе увелико профитира у Србиjи, што jе, с друге стране, омогућено штетним уговором о продаjи те компаниjе склопљеним измеду Русиjе и Србиjе 2008. године. Oдлука о смањењу испорука руског гаса Србиjи, према писању Блица jе донета пре седам дана и образложена jе гасном кризом и смањењем извозних контигената из Русиjе.
Прочитајте још:

Састанак Вучића и Соботке у Прагу

Ево због чега се Америка захваљује Србији

Kоличине гаса коjе сада добиjамо из Русиjе уз домаће производњу и малим делом уз резерве из Банатског Двора тренутно су довољне за потребе потрошача у Србиjи, рекао jе министар енергетике Aлександар Aнтић, коjи очекуjе да ће проблем бити решен за седам дана, када српска делегациjа отпутуjе у Mоскву. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА