Најновије

"Радован Караџић" на Палама?

Председник Републике Српске Милорад Додик свечано је отворио студентски дом на Палама и предложио да тај дом носи име хашког оптуженика Радована Караџића.

Додик Миле (Фото: Meдиа центар -mc.rs)

Додик Миле (Фото: Meдиа центар -mc.rs)

Осврћући се на настанак Универзитета у Источном Сарајеву, рекао је да је то "визионарство првог председника Српске" Караџића, који је са својим сарадницима пре више од 20 година иницирао оснивање Универзитета, преноси РТРС. "Он је знао да без универзитета нема ни будућности", рекао је Додик. Објекат су, поред Додика, отворили премијерка Жељка Цвијановић, супруга првог председника РС, коме се суди у Хагу, Љиљана Караџић и председник Уније студената Српске Предраг Говедарица.
Прочитајте још:
Прекинут штраjк полициjе, почињу преговори
КОНФЛИКТ У ЕУ: Аустрија тужи Британију због нуклеарне електране!
 
Новоизграђени студентски дом Универзитета у Источном Сарајеву, капацитета је 600 кревета и трајно ће решити дугогодишњи проблем смештаја студената. Додик је рекао да је задовољан што је студентски дом, упркос скептицима, завршен и напоменуо да је Влада Српске у овај крај уложила више од 50 милиона евра. Цвијановићева је најавила да ће и у будућности бити улагано у студентски стандард, подсетивши да се улази у завршетак пројекта Четвртог павиљона у Бањалуци, што ће омогућити смештај за још 280 студената, али и пројекта у Фочи, где ће бити око 350 места. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА