Најновије

Ово је древно пророчанство које џихадисти хоће да испуне!

ДАМАСК - Екстремистичко тумачење апокалиптичног древног пророчанства из пера Пророка Мухамеда о сукобу исламске армије и "неверничких хорди" који ће претходити смаку света, основа је идеологије која убице ИСИЛ чини тако бруталним, пише Дејли мејл.
Исламска држава (Фото: rediff.com)

Исламска држава (Фото: rediff.com)

1.300 година стар хадис (скуп учења, поука и изрека Пророка Мухамеда) говори о "хорди" са 80 застава која се обрушава на муслиманску војску у граду Дабику у Сирији. Хадис упозорава на "малахим" (исламска верзија хришћанског Армагедона), у којем ће муслимани напослетку победити. То пророчанство је камен-темељац идеологије ИСИЛ, чије вође га користе да би надахнуле џихадисте да верују како су баш они ти који ће испунити главни задатак историје. Дабик ће се сигурно остварити. САД и њихови савезници напашће Сирију кад виде да су им ваздушни удари пропали. То су обећали Бог и Његов Гласник", пише муслиман на Твитеру. - Исламски лавови развиће заставу калифата у Дабику. Чекаће долазак армије крсташа, пише један Тунишанин. Шади Хамид, сарадник у Институту Брукингс, каже да ИСИЛ потенцира овај хадис зато што он "подиже морал". - Исправно је претпоставити да огромна већина бораца (ИСИЛ) заиста верује у то, каже он. А почетак те инвазије крсташке војске су баш ваздушни удари које међународна коалциија под вођством САД изводи на циљеве ИСИЛ у Ираку и Сирији. И управо данас стигла је вест да САД и Британија упозоравају да ваздушни удари нису довољни да зауставе исламске фанатике. - Као што сам на самом почетку рекао, ово није нешто што ће се решити преко ноћи, изјавио је амерички председник Барак Обама. Древни хадис, који је духовна храна екстремистима, доживео је бројне преправке током више од 1.000 година, али у свим његовим верзијама једно је непроменљиво: борба између муслиманске и "неверничке" војске.
Прочитајте још:

ВАШИНГТОН ПОРУЧИО: Нема блажих санкција за Русију!

Крим изабрао председника републике

Исламска пророчанства су основа идеологија свих муслиманских терористичких и екстремистичких организација - исто је било са Ал Каидом у Ираку док ју је водио Абу Мусаб ал Заркави, убијен 2006. у америчком ваздушном удару. И Заркави се позивао на овај хадис. - Планула је искра у Ираку и њени пламенови ће јачати док не спале крсташке војске у Дабику, изјавио је једном приликом он. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА