Најновије

Ово је човек који је убио Осаму бин Ладена

Реч је о припаднику америчких фока, који први пут говори о детаљима лова на најтраженијег терористу света и његове смрти. Америчка телевизијска мрежа Фокс Њуз најавила је да ће почетком новембра емитовати ексклузивни интервју с човеком који је лично убио Осаму бин Ладена током акције напада на кућу у којој се сакривао вођа међународне терористичке мреже Ал Каиде.
Он је убио Бин Ладена (Фото: Јутјуб)

Он је убио Бин Ладена (Фото: Јутјуб)

Светска јавност имаће прилику први пут да види тог оперативца који ће, после скоро две и по године, проговорити о детаљима акције која се одвијала у мају 2011. године у градићу Аботабад на сјверу Пакистана. Нов дводелни докментарац Фокс Њуза зове се "Човек који је убио Осама бин Ладена" и најављен је за у уторак 11. новембар и у среду 12. новембар. Документарац се заснива на исповести оперативца за којег је само откривено да припада америчким фокама (Навy СЕАЛ), а који тврди да испалио пресудни метак у вођу Ал Каиде, терористичке мреже која годинама сеје страх по свету. У документарцу је пажња посвећена и обуци чланова те елитне антитерористичке јединице, неким другим њиховим занимљивим акцијама, па и о несрећи војног хеликоптера у ноћи пре убиства Осаме бин Ладена. У саопштењу Фокса наводи се да ће Пуцач открити како су изгледали последњи тренуци тада најтраженијег терористе света, као и шта се десило непосредно пре него што је издахнуо.
Прочитајте још:Кина је непобедива и то из 6 разлогаАТИНА: Протест због убиства чланова Златне зоре
Треба рећи и да су се у јавности већ појављивала сведочења специјалаца који такође тврде да су баш они убили Бин Ладена. Међу њима је пензионисани припадник фока Мет Бисонет, који је до детаља описао како је у мају 2011. године убио најтраженијег терористу на свету. Бисонет је целу акцију описао у књизи “Но Еасy Даy” и прецизирао да је убио Бин Ладена пуцњем у главу у тренутку када је промолио главу кроз врата свог склоништа у Пакистану. "Крв и делови мозга били су просути поред његове лобање. Док је још био у самртном ропцу, тело му се грчило", написао је Бисонет. Он и још један његов саборац испалили су још неколико рафала у груди шефа Ал Каиде док није престао да се помера. Притом је најмање троје деце присуствовало убиству и били су у стању потпуног шока. "Мислим да је ово наш момак", рекао је један од чланова експедиције којег је Бисонет назвао “Том”. Извор: Фокус.ба

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА