Најновије

(ВИДЕО) Археолози у чуду: Открили тунел који представља улаз у "подземни свет"

Археолози сумњају да је народ Теотихуакана у тунелу покапао народне владаре јер је тамо пронађено 50 000 жртвених гробова у којима су се налазиле шкољке и драго камење.
Фото: Јутјуб принтскрин

Фото: Јутјуб принтскрин

Мексички су археолози открили "улаз у подземни свет". Тунел из времена цивилизације Теотихуакана откривен је још 2003. године, али тек је 2014. године откривено што тунел скрива. Фотографије открића подељене су с јавношћу те је бачено ново светло на културу Теотихуакана, мистериозно несталу у 7. веку. "Улаз у подземни свет" дугачак је 138 метара, а дубок 18 метара. У њему је направљено уметно небо на којему светлуцави каменчићи представљају звезде. Археолози сумњају да је народ Теотихуакана у тунелу покапао народне владаре јер је тамо пронађено 50 000 жртвених гробова у којима су се налазиле шкољке и драго камење, јавља Билд. Иначе, цивилизација Теотихуакан која у преводу значи "Родно место богова", била је највеће градско седиште Средње Америке.
Прочитајте још:Ово је најчуднија кућа на Косову(ВИДЕО) ПОЛИЦАЈАЦ ИХ УХВАТИО ЗА ВРЕМЕ СЕКСА: Нећете веровати шта су му рекли!
Извор: Дневно.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА