Најновије

ПЕСКОВ ПОРУЧУЈЕ ВАШИНГТОНУ: Мораћете сићи са глобалног Олимпа

Сједињене Америчке Државе ће морати да сиђу са глобалног Олимпа и оставе простор за мултиполарни свет у коме владају правда, узајамно поштовање и спремност на дијалог, изјавио је прес секретар руског председника Дмитриј Песков у интервјуу за сајт АиФ.

"Свим силама ће се трудити да се држе Олимпа, ломећи нокте и зубе. Сећамо се колико се дуго распадало Римско царство. Али ће се и ово царство распасти", рекао је Песков.

Украјина и Украјинци су, према његовим речима, постали оруђе којим Запад жели да обузда Русију и остави је на маргини развоја. Ипак, како истиче, а преносе "РИА Новости", немогуће је решити украјинско питање без учешћа Русије.

Неонацизам, наводи Песков, постоји и у Европи и у Америци, али нигде толико као у Украјини, а када то прође, народи Русије и Украјине ће обновити комуникацију, што ће се, како је додао, "по стандардима историје десити прилично брзо".

Сједињене Америчке Државе, према његовим речима, ломе руке свим земљама које покушавају да наставе сарадњу са Русијом, а Москва има разумевања према оним државама које тешко подносе амерички притисак, изјавио је секретар за штампу руског председника Дмитриј Песков у интервјуу за сајт АиФ.

"Омиљене полуге Сједињених Држава су економски и војни штап. Знате како Американци ломе руке свим земљама које покушавају да наставе да развијају трговинско-економску сарадњу са нама. Они нарочито не зазиру да користе изразе, претње или уцене. Неке земље прилично чврсто бране своју независност, док се друге теже одупиру - ми то разумемо", рекао је Песков.

Одлука о преношењу замрзнутих средстава Русије у Украјину нанеће штету угледу Европљана, упозорио је.

"Мислим да Европљани схватају да ћемо оспорити ову одлуку. Можда ће то бити питање не једне године, већ деценија, али нећемо је оставити тако", рекао је Песков.

По његовим речима, процес дедоларизације у светској економији већ је почео са престанком америчког лидерства, али се неће ускоро завршити.

Песков је, како "Спутњик" преноси, напоменуо да Вашингтон "има проблеме у многим областима, скоро у свим".

"Они не могу да држе по контролом регионалне сукобе, не контролишу глобалну економију. Не контролишу долар - њихову коку која носи златна јаја", објаснио је секретар за штампу руског председника.

Прочитајте ОВДЕ о новим детаљима о нападу у Москви

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА