Најновије

Нетанијаху : Нећемо толерисати позиве на уништење Израела

ТЕЛ АВИВ - Израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је данас да Израел неће толерисати насилне протесте где се позива на уништење нације.
Нетанјаху (Фото: ЈуТјуб)

Нетанјаху (Фото: ЈуТјуб)

Он је то рекао на данашњој седници владе након јучерашњих нереда, које су изазвали израелски Арапи на северу Израела крај села Кфар Кане. "Нећемо више толерисати протесте у срцу наше нације, на којима се маше заставама Хамаса или ИСИЛ-а и позива на ослобођење Палестине крвљу и ватром. У суштини (такви протести) позивају на уништење Израела.Време је да делујемо против тих покрета који желе да нас унисте“ рекао је Нетанијаху. Он је истакао да је Израел држава закона и свако ко их прекрши биће оштро кажњен. Према његовим речима, то укључује и оне који бацају каменице, Молотовљеве коктеле, блокирају улице и буше аутомобилске гуме. Дан раније Нетњаху је најавио да ће дати инструкције министру унутрашњих послова да одузме држављанство онима који позивају на уништење државе Израел. У суботу су хиљаде израелских Арапа протестовале након што су полицајци убили једног младог Арапина из Кфар Кане. Полицајци тврде да их је он напао ножем али видео снимак приватне безбебедносне камере показује да је Арапин покушавао безуспешно да полупа прозор полицијског комбија оштрим предметом. Када су полицајци изашли из комбија он се повукао и на снимку се види да је најмање један полицајац пуцао на њега из пиштоља. Израелски Арапи су због тога позвали на једнодневни штрајк, а израелска полиција је данас у високој приправности након протеста који су се проширили.
Прочитајте још:Кинески милијардер: Напио сам се и купио фудбалски клубМЕКСИКО: Жестоки сукоби студената и полиције
Полицијски портпарол Мики Розенфелд изјавио је да је припавност повећана на други, највиши ниво. Демонстранти су јуче бацали каменице и запаљиве бомбе на полицајце. Полиција је покренула истрагу о инциденту како би се утврдило да ли је поштован одговорајући протокол. Све се то дешава у време када је напетост већ недељама висока у Јерусалиму где се Палестинци из источног дела града скоро свакодневно сукобљавају са полицајцима на спорном светом месту. Иначе најновији ниво припранвсти у земљи је највиши од летошњег рата у појасу Газе наводи Асошијтед прес. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА