Најновије

Пензионери платили огрев, а сада ложе намештај да се не би смрзли!

ПОЖАРЕВАЦ- Организација је у мају закључила уговор о куповини 14.000 тона угља са 1.200 чланова, па су они своје обавезе путем обустава на пензију измирили до августа. Светозар Божиновић, председник градске организације инвалида рада, каже да су стрпљиво чекали угаљ због проблема после поплава.
Пензионери у проблему (Фото: Тузлаливе.ба)

Пензионери у проблему (Фото: Тузлаливе.ба)

- У јулу смо се обратили Министарству рударства с молбом да се за наше чланове обезбеди огрев. Министарство је молбу уважило - каже Божиновић. Додаје да је после тога Удружење добило званичан статус купца у ПД „ТЕ-КО“ Костолац. Иако су 5. септембра добили информацију да им је одобрена тражена количина, након пет дана обавештени су из Костолца да је на предлог ЕПС-а поново обустављена испорука. - Свакодневно зовемо, а они нас упућују из сектора у сектор и нико нема конкретан одговор – каже Божиновић. Додаје да је предложио да се чланству интервентно довезе 6.000 тона угља како би свима поделили по пет тона да преживе хладне дане.
Прочитајте још:Шешељ долази у Србију ради лечења на ВМА?!Омбудсман: Нотари су уведени на погрешан начин
Пензионерима нуде повраћај новца, али они то одбијају. - Шта да радим с парама, нећу ваљда њих да ложим. Када бих и узео новац, не бих могао за њега да купим ни трећину потребног угља јер су на стовариштима дигли цене. Ваљда ће се смиловати ускоро да нам пошаљу угаљ који смо платили. Пре неки дан морао сам да заложим стару фотељу - казао је један од чланова удружења. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА