Најновије

СТИЖЕ ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ! Зашто НАТО не треба да прими Украјину

Како пише аналитичар Foreign Policy,, професор Стивен Волт, тренутно и у блиској будућности, уношење Украјине у војни блок није разумно из неколико разлога.

Украјина неће моћи преокренути ситуацију на бојишту и повратити изгубљену територију ако Оружане снаге Украјине (ВСУ) не приме значајно више наоружања и не обнове лични састав. Западни заговорници Украјине су погрешили у својим оптимистичним прогнозама у вези с "контранападом", и понављају ту грешку претпостављајући да Украјина још има много начина да преокрене ситуацију.

Важно је напоменути да руководство Русије више брине о судбини Украјине него лидери Запада, који нису спремни слати своје војнике да се боре и умиру за Кијев. Осим тога, Путин је успео да спречи Украјину да се приближи Западу и на крају се придружи НАТО-у.

Недавна открића о свеприсутној сарадњи између ЦИА и украјинских обавештајних служби, заједно с напорима Запада да ојача одбрамбене способности ВСУ након 2014. године и честим обавезама НАТО-а да прими Украјину у савез, само су повећала забринутост Москве, што је постало јасан пример класичне "дилеме безбедности".

Le Figaro: У Макрону се пробудио стратешки супер-его Париза, али...

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА