Најновије

Преокрет: Курди прешли у офанзиву у бици за Кобане

КОБАНЕ - Курдски борци напредовали су у ослобађању јужног дела града Кобанеа од џихадиста Исламске државе, саопштили су данас курдски званичници.
Курди (Фото: Rudaw)

Курди (Фото: Rudaw)

Они су рекли агенцији АФП да курдски борци напредују "улицу по улицу" и изнели су очекивање да ће екстремисти ускоро да буду истерани из града. Тај извештај потврдила је и опозициона сиријска организација за заштиту људских права са седиштем у Лондону која је додала да су курдске снаге гранатирале положаје Исламске државе и у другим деловима Кобанеа, који се налази близу границе с Турском. Кобане је под опсадом џихадиста од средине септембра, подсетила је француска агенција.
Прочитајте још:Европска унија уводи нове санкције РусијиРусија гради нове нуклеарне реакторе у Ирану
Сиријски Курди потпомогнути су ирачким пешмергама и сиријским побуњеницима у заједничкој тежњи да поново преузму пуну контролу над Кобанеом. Више од 1.000 људи убијено је у борбама за Кобане, махом џихадиста. Џихадисти Исламске државе контролишу знатне делове сиријске и ирачке територије, где су починили брутална дела над локалним становништвом и ривалским групама. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА