Најновије

ЕУ ће изгубити билион евра због санкција Русији

МОСКВА- Земља Европске уније могу остати без билион евра ако наставе политику санкција против Русије - оценио је академик Сергеј Глазјев, саветник Владимира Путина.
ЕУ у минусу(Фото: alexandrelatsa.ru)

ЕУ у минусу(Фото: alexandrelatsa.ru)

На једном међународном научном скупу у Киргизији, Глазјев је истовремено нагласио да ће Русија ширењем економских и других веза са Азијом „умањити утицај Запада“. Не само на себе, него и на многе земље са којима сарађује. Он је указао да економије неких европских држава већ „по нивоу катастрофално падају у поређењу са економијом Кине“. Глазјев је учесницима скупа предочио: да будући Европски економски савез, који Русија око себе формира, „неће имати политичку димензију“.
Прочитајте још:Инцидент на Балтику: Холандски авиони пресрели руски „иљушин“!Оборен хеликоптер, прети сукоб Јерменије и Азербејџана!
Посебно је нагласио: да у „источној ЕУ“ неће бити - бар у почетку - заједничке валуте. Глазјев је вероватно најпознатији руски економски ауторитет који од самог почетка упозорава ЕУ: да санкцијама „сече грану на којој сама седи“. Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА