Најновије

Државна телевизија Русије: Шешељ се вратио као непокорен патриота!

МОСКВА - Државна руска телевизија известила је вечерас у ударној емисији "Вести недеље" о повратку лидера Српске радикалне странке, "патриоте" Војислава Шешеља у Србију, наводећи да се вратио "непокорен и несломљен".  У интервјуу за ТВ Русија Шешељ је казао да је кризу у Украјини измислила Америка, а да Кијевом владају нацисти, западни агенти чији су очеви раније служили Хитлеру и убијали људе.
Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

"Називају га најпознатијим политичким затвореником Европе. Присталице Шешеља дочекале су свог лидера и идола правим овацијама", речено је у репортажи из Београда. Извештач је оценио да је у Београду организован "грандиозан" митинг, један од најмасовнијих последњих година. "Неколико десетина хиљада људи, од којих су многи носили руске заставе, узвикивали су пароле о јединству Србије и Русије", навео је руски извештач. У извештају се каже да је Шешељ основао партију која је "ујединила патриоте у земљи" и додаје да је "крвава драма у Украјини потресла српског патриоту". У интервјуу за ТВ Русија, Шешељ је казао да је кризу у Украјини "измислила Америка", а да Кијевом владају "нацисти, западни агенти чији су очеви раније служили Хитлеру и убијали људе". Рекао је да СРС подржава самопогролашену Доњецку и Луганску републику, те да сматра да је "Крим део Русије, као што је и Косово део Србије".
Прочитајте још:Јовановић жели на власт са ВучићемДС: Ми смо омогућили пут ка ЕУ док су се СНС и СПС опирали
Шешељ је навео је да СРС против уласка Србије у ЕУ, већ се залаже за интеграцију с Русијом. Казао је да Русија први пут после много година има "јаку власт која штити интересе Русије и свог народа". Рекао је да се неће вратити сам у Хашки трибунал. "Не, ја се у трибунал нећу вратити сам. Ако хоће, могу да ме ухапсе и да ме одведу у затвор", рекао је Шешељ. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА