Најновије

ЕУ кочи преговоре ако Србија не уведе санкције Русији?

БРИСЕЛ - Европска унија (ЕУ) би могла да одложи отварање поглавља у процесу преговора са Србијом уколико српске власти остану при ставу да не уводе санкције Русији!
(илустрација РТВ)

(илустрација РТВ)

Позивајући се на дипломатске изворе, лист наводи да би то би могао да буде одговор ЕУ на одбијање Србије да усклади спољну политику са европском и њено противљење да се придружи санкцијама Русији. У Влади Србије речено да је државни врх свестан да би то могао да буде механизам ЕУ да "притисне" Србију да уведе санкције Русији, али не верују да ће Брисел то и урадити. - ЕУ то сигурно неће урадити, неће одложити отварање поглавља увођењем санкција Русији, јер сви у ЕУ то разумеју и прећутно нас не дирају, јер су свесни да је Србији то баш тешко питање, рекли су  извори блиски Влади Србије. Министар без портфеља за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић рекла је  да усклађивање са заједничком спољном и безбедносном политиком ЕУ у потпуности треба да се примени тек после стицања пуноправног чланства у ЕУ.
Прочитајте још:

Kирби: Србиjа jе кључ стабилности на Балкану

ДС: Ко стоји иза напада на декана ФПН?

Европски комесар за суседску политику и проширење ЕУ Јоханес Хан апеловао је на Србију, уочи доласка у прву посету, планирану за 20. новембар, да подржи санкције Уније према Русији. Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА