Најновије

Омиљено пиће мушкараца у служби здравља

Маринирање свињетине у пиву пре печења на роштиљу може да блокира неке потенцијално канцерогене супстанце као што су полициклични ароматични угљоводоници.
Фото: leganerd.com

Фото: leganerd.com

У истраживању објављеном у часопису Journal of Agricultural and Food Chemistry наводи се да је потапањем свињских одрезака у црно пиво током четири часа, довело до смањења производње осам кључних полицикличних ароматичних угљоводоника, током печења, за чак 53 одсто. Маринада у светлом пиву је знатно мање делотворна, смањује производњу канцерогена за само 13 одсто. Научници верују да је тајна у антиоксидансима, који се у тамном пиву налазе у већој концентрацији него у светлом, а који спречавају активност слободних радикала неопходну за настанак полицикличних ароматичних угљоводоника. Овај трик вероватно функционише и са другим врстама меса. Осим тога, додавање још антиоксиданаса у маринаду (нпр. овог испод) може повећати овај позитивни ефекат.
Прочитајте још:Хранио се 60 дана само “здравом” храном и ево шта му се догодило! (ВИДЕО)
Извор: Men’s Health

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА