Најновије

Српска радикална странка захтева скупштинске изборе у Војводини

БЕОГРАД - „Српска радикална странка сматра да што пре треба расписати скупштинске изборе у Војводини јер је уведен нови, пропорционални изборни систем који је у сагласности са Уставом Србије, док се у парламенту спроводи трговина посланичким мандатима, а куповином мандата се ствара скупштинска већина." - рекао је проф. др Војислав Шешељ на данашњој конференцији за новинаре СРС.
СРС (Фото: СРС)љ

СРС (Фото: СРС)љ

"Српска радикална странка сигурно неће гласати за нови буџет Војводине за следећу годину. Ми ћемо бити против и када буде гласање, знаће се ко је режим  а ко је опозиција. Сви посланици Српске радикалне странке говориће у Скупштини против буџета, а пре него што почне гласање, напустиће седницу, како нико не би могао њиховим гласом манипулисати, јер је за изгласавање буџета потребна апсолутна већина гласова“, додао је др Шешељ, стоји у саопштењу СРС. „Очекујемо синдикалне протесте. Ми се нећемо мешати у синдикалне активности, али  ћемо их подржавати. Ми подржавамо захтев пензионера Србије да се укине смањење пензија, подржавамо синдикате свих запослених  у јавним делатностима да се укине норма о смањивању њихових плата, а с друге стране, ми сматрамо да треба укинути нотаре,  које је режим увео ради стварања нових привилегија. Снажно подржавамо укидање система нотара, јер тај систем је бесмислен у Србији и захтевамо да се закон промени и укине систем нотара“, истакао је др Војислав Шешељ.
Прочитајте још:Председнички избори у Хрватској 28. децембра
„Српска радикална странка ће се у наредном периоду бавити економским питањима у циљу стварања нове економске политике, која полази пре свега од потребе заштите домаће производње у Србији, царинског система по узору на друге земље и равноправних економских односа“, нагласио је др Шешељ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА